Jajko w butelce, czyli termodynamika w kuchni
Baza Wiedzy / WIE, Autor: Ewelina Paździor , Kreatywny Obiekt Multifunkcyjny w Miliczu



0/5Wirtualna wycieczka do KOM - edukacja na odległość, ale blisko Was.
Czy jajko można nabić w butelkę? Jakie zasady termodynamiki mogą panować w kuchni? I dlaczego fizyka nie lubi próżni,a ciśnienie zawsze musi się wyrównywać? Zobaczcie nasze kolejne doświadczenie z jajkiem w roli głównej - bohaterem Programu Edukacyjnego "Jajko na wagę złota" i "W poszukiwaniu magicznego jajka".
|
Zobacz nasz Program - W POSZUKIWANIU MAGICZNEGO JAJKA
|
|
Zobacz nasz Program - JAJKO NA WAGĘ ZŁOTA
|
Materiały w tym zasobie udostępnione zostają na licencji:
![]() |
Uznanie Autorstwa (ang.Attribution (BY)) zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o twórcy. |
PODKATEGORIE
| Przyroda |
| 1. Rośliny |
| 2. Zwierzęta |
| Krajobrazy DB |
| 1. Inne |
| 2. Las |
| 3. Łąka |
| 4. Miejskie |
| 5. Staw |
| 6. Wiejskie |
| Ludzie |
| Atrakcje DB |

